4 Ocak 2007 Perşembe

TAVUK KÖFTESİ

Eveeet! Nerde kalmıştık?
Bayram temizliği, bayram koşuşturması, bayram ve yeni yıl derken sakin günlerimize geri döndük.
Allah ağzımızın tadını bozmasın, yeni yılla birlikte ülkemizi her türlü görünür-görünmez bela ve kazalardan, afetten, savaştan, kıtlıktan ve düşmanlardan korusun İnşaallah!
(Amin)
Bugün size tavuk köftesinin tarifini vermek istiyorum.
Kırmızı eti yemeyenler yada kolesterol yüzünden yemesi yasak olanlar, bu tarif beyaz etle yapıldığı için tam size göre.
Bazen köfte hazırlarken evde malzeme eksikse, hazır köfte harcı kullanıyorum ama siz klasik usulde (soğan-ekmek içi-baharat) malzemelerle hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

TAVUK KÖFTESİ;
Malzemeler;

1 Kilo tavuk kıyması,
1 paket köfte harcı,
Yarım demet dereotu,
Yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
1 adet yumurta,
TARİFİ;
Tavuk kıymasının içine, köfte harcını boşaltın.
Üzerine incecik kıydığınız maydanoz ve dereotunu, pul biberi, yumurtayı ve 1 bardak suyu ilave edin.
Hazırladığınız karışımı iyice yoğurun.
Fırın tepsinizi yağlayın, köftelerinize şekil vererek tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Köftelerinizi roka yaprakları üzerinde servis yapabilirsiniz.
Köftelerin yanında ki patatesleri doğrayıp, tuz ve biberiye serpip, fırın poşetine yerleştirin.
Poşetin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün, poşeti sallayarak malzemeyi karıştırın.
Köfteler üst bölmede fırın tepsisinde pişerken, alt rafta ızgaranın üzerinde küçük bir tepsinin içinde patatesler de gayet sağlıklı bir şekilde pişti, tavsiye ederim.
" Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...