25 Haziran 2007 Pazartesi

KURU ÜZÜMLÜ KEK

kuru üzümlü kek tarifi
Bu günlerde bilgisayarın başına fazla geçemedim,10 günlük bir aradan sonra sayfayı güncelleyebiliyorum.
Sıcak havalar, vantilatörün önünde geçen saatler.
Haziran ayında bunları yaşıyorsak,Temmuz ve Ağustos aylarında ne yapacağız acaba?
Dışarıda işi olan ve çalışan herkesin Allah yardımcısı olsun.
"Afiyetle Kalın"




KURU ÜZÜMLÜ KEK;
Malzemesi;

4 adet oda ısında yumurta,
2 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
3 veya 3.5 bardak un,
1 çay bardağı kuru üzüm,
1 çay bardağı ceviz içi.
Yapılışı;
Kuru üzümleri suyla ıslatın.
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpın.
Çırptığınız yumurtalı şekerin içine sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin.
Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
Elinizle ufaladığınız ceviz içini kek hamuruna ekleyin.
Kek kalıbını margarinle yağlayıp, un serpin ve kek hamurunu kalıba boşaltın.
Isladığınız kuru üzümleri una bulayıp,hamurun içine karıştırın.
Önceden ısıttığınız düşük ısıda ki fırında, fırının kapağını mümkün olduğunca açmayarak,ağır ağır kabarıncaya pişirin.
"Afiyet Olsun"


 
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Küçük Çamlıca Tepesini konu alan yazı resimleri görmek isterseniz bakınız;
Muhterem'le Geziye-Küçük Çamlıca Tepesi

Küçük Çamlıca Tepesi köşkleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...