31 Temmuz 2012 Salı

BAMYA DİBLESİ

Bamya çok fazla tarifi olmayan bir sebze, en çok zeytinyağlısı pişirilir.
Kızartması da garnitür niyetine çok sevilir.
Pazardan bamya aldığım zaman "değişik bir şekilde nasıl pişiririm?" diye düşünürüm.
Bu sefer, "pek çok sebzenin diblesi yapılıyor da bamyanın diblesi neden olmasın?" dedim.
Bamya diblesi tamamen doğaçlama ortaya çıktı.
İçine bol bol domates rendeledim, fazla su ilave etmeden suyunu çektirerek pişirdim, domatesli pilav gibi bir lezzeti oldu, ben bile bir kaç kaşık yedim : )
Bamya ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;

Bamya Tarifleri

"Afiyetle Kalın"
BAMYA DİBLESİ;
Malzemeler;
Yarım kilo bamya,
1 adet limon,
1 büyük çay bardağı pirinç,
3 adet domates,
1 adet kuru soğan,
1 adet küçük boy kırmızı biber,
Tuz, zeytinyağı.

TARİFİ;
Bamyaların tepesini külah şeklinde soyun.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında soteleyin.
Kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğanlara ilave edin.
Domatesleri rendeleyip, tencereye ekleyin.
Bamyaları yıkayıp, iyice süzdürün, tencereye ilave edin.
Limonun suyunu sıkıp, bamyaya ilave edip karıştırın.
Pirinci ayıklayıp, yıkayın tencereye ekleyin.
Tuzunu ilave edin, 1 çay bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.
Bamya çok narin bir sebze olduğu için çok karıştırmayın.
İsterseniz suyunu çektirerek pilav gibi pişirebilirsiniz.
Ya da biraz daha sulu bırakıp, sulu yemek gibi servis edebilirsiniz.
"Afiyet Olsun" 

7 yorum:

  1. valla doğaçlama diyorsun ama nefis bi görüntü olmuş ellerine sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. ilk defa bu yemeği duydum, güzeldir eminim tadı da güzeldir... :)

    YanıtlaSil
  3. değişik bir tarif olmuş gerçekten, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. yeminle geçen günde ben düşündüm aynı şeyi...
    kalp kalbe karşıymış demekki...
    tarafından onaylandığına göre bende yaparım artık

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık bamyalarda tazecikmiş minik minik enfes olmuş tek kelimeyle.Bereketli
    sahurlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Adsız17:10

    Bamya her sene olduğu gibi bu sene yine çok pahalı. Çok severim ama daha bu sene alamadım. Pirinçli olarak da nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Daha once fasulye diblesini duymus ve yapmistim ama bamya diblesini ilk kez burada goruyorum. Ellerinize saglik! Lezzetli gorunuyor :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...