29 Nisan 2015 Çarşamba

ETLİ, PATATESLİ ENGİNAR

etli patates yemeği
Baharın geldiğini müjdeleyen sebzelerin başında enginar gelir.
Enginarın tezgahları şenlendirdiği bugünlerde, etli patatesli enginar yemeği yapmaya ne dersiniz?
Etli patates yemeğini hemen hemen herkes sever.
Enginarla birlikte de bence çok güzel oluyor.
Bu yemeği dibi geniş bir tencerede ocakta pişirdim.
Enginarları tencereye bütün olarak ilave ettim.
Yemek piştikten sonra enginarları çanak olarak kullanıp, etli patatesi içine yerleştirdim.
Rengini kaybetmesin diye maydanozu pişerken değil servis sırasında ekledim.
Enginarla hazırlanan diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri 

"Afiyetle Kalın"




artichoke recipes
ETLİ, PATATESLİ ENGİNAR;
Malzemeler; (5 kişilik)
5 adet enginar,
İç harcı için;
200 gram sotelik et,
1 adet orta boy kuru soğan,
3 adet orta boy patates,
2 adet havuç,
1 adet kırmızı biber,
3 adet yeşil sivri biber,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz, zeyitnyağı.
Üzerine;
İncecik doğranmış maydanoz.


artichoke
ETLİ, PATATESLİ ENGİNAR TARİFİ;
Sotelik küçük doğranmış eti tencereye alın, suyunu salıp çektikten sora 1 su bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Eğer et halen sertse yine su ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
İçine yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, tencereye ekleyin.
Salçayı ilave edip, biraz kavurun.

Enginarı satın aldığınızda içinde bulunduğu poşette ki limonlu sudan çıkarıp iyice yıkayın, bütün olarak tencereye ekleyin.
Havucun dışını kazıyın, küp küp doğrayıp, yemeğe ekleyin.
Tuz ve 1,5 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Enginarın pişmesine yakın küp küp doğradığınız patatesleri ve biberleri ilave edin.
Not;
Patates ve biber çabuk piştiği için en son ekliyoruz.
Bütün sebzeler piştikten sonra ocağı kapatın.
Servisi;
Enginarları bütün olarak, içi yukarı bakacak şekilde tabağa yerleştirin.
Enginarların içine iç malzemesini kaşıkla pay ederek yerleştirin.
Artan malzemeyi enginarın çevresine yerleştirin.
İncecik doğradığınız maydanozu yemeğin üzerine serpin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...