12 Nisan 2017 Çarşamba

HİNTPARE TATLISI

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz şekerparegillerden Hintpare tatlısı 😃
Tatlı şekil olarak şekerpareye çok benziyor.
Hintpare tatlısının, hindistan cevizinin etkisi ile şekerpareden biraz daha pütürlü bir hamuru var ama tat olarak hiçte ondan aşağı kalır yanı yok.
Bu tatlıyı daha önce hiç yapmamıştım, Pazar günü gelen kahvaltı misafirlerime tatlı olarak ne hazırlasam diye düşünürken bu tatlıyı yapmaya karar verdim.
Hem misafirime tatlı hazırlamış olurum, hemde bloga bir tatlı tarifi kazandırmış olurum diye düşündüm.
Mönüsünde Hintpare tatlısı olan kahvaltı masasının resimleri👉 BURADA



şerbetli tatlı tarifi
Tatlı hakkında notlar;
Tatlının çok kolay kıvama gelen, kolay çalışılan bir hamuru var.
Malzemeler birbiri ile kolayca karışıyor ve çok kolay şekil alıyor.
Su bardağı olarak klasik büyük olmayan su bardağı kullandım, çay bardağı ise küçük değil ajda bardak diye bildiğimiz biraz büyük çay bardağı olacak.
Ben şerbetlerimi hep vanilya ile kaynatırım, vanilyalı şerbet bu tatlıya da çok yakıştı.
Servis yapmadan önce tatlının üzerine mutlaka hindistan cevizi serpin.
Tatlıyı şekerpareden ayıran özelliklerden birincisi tadı, ikincisi ise üzerinde ki hindistan cevizi.
"Afiyetle Kalın"

hindistan cevizli şekerpare tatlısı
HİNTPARE TATLISI;
Malzemeler;
125 gram tereyağ veya margarin,
1 çay bardağı (ajda bardak) sıvıyağ,
1,5 çay bardağı hindistan cevizi,
1 çay bardağı süt,
1 adet yumurta,
3 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı irmik,
4 su bardağı (klasik su bardağı) un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
1 paket vanilya,
4-5 damla limon suyu,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hintpare tatlısı tarifi
HİNTPARE TATLISI TARİFİ;
Tatlı hazır olana kadar soğuması için önce şerbeti kaynatın.
Su ve şekeri karıştırın, içine 1 paket vanilya ilave edin, kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin, 5-6 dakika daha kaynatın.
Ocağı kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Un, kabartma tozu, vanilya dışında ki bütün malzemeleri karıştırın.
Kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek malzemeye ekleyin.
Unu azar azar, eleyerek ilave edin.
Not;
Ben 4 su bardağı un kullandım ama sizin kullandığınız bardağın boyutu yada yumurtanın büyüklüğü un miktarını etkileyebilir.
Hamuru yoğurun, cevizden biraz daha büyük olarak parçalara ayırın.
Daha rahat çalışmak için elinizi yağlayabilirsiniz.
1- Hamura oval şekerpare gibi şekil verin.
Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Not;
Kabartma tozunun etkisi ile pişerken genişliyorlar, bu sebeple tepsiye mutlaka aralıklı olarak dizin.
Yumurta sarısının içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp karıştırın.
2- Hazırladığınız hamurların üzerine sıvı yağ ile açtığınız yumurta sarısını sürün.
3- Çatalla üzerini çizin.
4- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
5- Fırından çıktıktan sonra 6-7 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve soğuk şerbeti üzerine dökün.
Tatlının üzerine şerbetinin ulaşması için 10 dakika sonra tatlıyı teker teker ters çevirin, bu şekilde 20  dakika kadar beklettikten sonra tekrar çevirin.
Mümkünse 5-6 saat dinlendirin.
6- Servis yapmadan önce tatlının üzerine mutlaka hindistan cevizi serpin.

afiyet olsun
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...